Квотата за ваучери за храна достига 1.6 млрд. лв. през 2024 г.


През 2024 година, работодателите ще имат възможността да разпределят средства на стойност 1.6 милиарда лева сред своите служители. При приемането на бюджета годишната квота беше увеличена с 200 млн. лева. Този ход отваря вратите за по-широк кръг от фирми и служители, които могат да се възползват от допълнителни бонуси чрез използването на електронните ваучери за храна UpDejeuner и всички допълнителни удобства, които те носят.

Ваучерите за храна остават едни от най-предпочитаните бонуси, предоставяни от компаниите на техните служители. Те сa напълно освободени от данъци и осигуровки, както за работодателите, така и за служителите.

Допълнително увеличението на квотата дава възможност на компаниите да подкрепят своите екипи с максимална месечна сума от 200 лева или близка до нея. Това създава шанс за повече фирми да започнат да предлагат ваучери на своите служители. В момента над 750 000 служители получават ваучери за храна като допълнение към заплатата си, а с въвеждането на електронните ваучери, все повече работодатели виждат ползите и удобствата, които те предоставят.

Дигитализацията на ваучерите за храна стартира от 01.01.2024 г. с преходен период от шест месеца, по време на който ще бъдат издавани едновременно, както хартиени, така и електронни ваучери за храна. За работодателите е важно да имат предвид, че по време на този период в един и същи месец могат да раздават на служителите си или само хартиените ваучери за храна Томбоу или електронните ваучери за храна UpDejeuner. След края на преходния период ще могат да бъдат издавани само електронни ваучери за храна.

Фирмите, които се възползват от електронните ни ваучери, ги предоставят на своите служители чрез картите-пластики UpDejeuner, които всеки месец се зареждат със съответните суми за покупката на храна. Предимство на електронните ваучери е, че може да се заплаща точна сума и не се налагат закръгляния или доплащания в брой, за разлика от хартиените досега. Картите UpDejeuner може да са поименни или не, по избор на работодателя.

UpDejeuner карта електронен ваучер за храна

С електронните ваучери за храна UpDejeuner също така може да се закупуват билети за кинопрожекции, театрални и оперни представления, както и други културни събития. Преди да закупят билети, потребителите трябва да проверят дали съответната културна институция е сключила договор с оператор на ваучери.

Важно е да се отбележи, че средствата по електронните ваучери за храна UpDejeuner няма да могат да бъдат теглени на банкомат или прехвърляни по сметка, а могат да бъдат използвани само в търговски обекти, които са сключили договор с нас и приемат плащания на ПОС-терминал.

Наша постоянна мисия е да подобряваме начина, по който хората се хранят и работят. Продължавайки да инвестираме в новаторски технологии и програми, създаваме по-добри и удобни решения за Вашите бизнес нужди.

Заедно постигаме повече!

За повече информация, моля, следете нашия уебсайт и социални мрежи.

> Facebook | LinkedIn <